Zoeken  
  Zoeken

 
Nieuws

Be good and tell it
   

Het kost inspanning en doorzettingsvermogen om de certificaten die vallen onder MPS-Fruit & Vegetables te behalen. Als u eenmaal gecertificeerd ben wilt u dat natuurlijk aan uw klanten kenbaar maken. U wilt laten weten wat uw certificaat precies inhoudt en wat het voor waarde het in de markt heeft.

We hebben een overzicht gemaakt van de diverse certificaten die onder de paraplu van MPS-Fruit & Vegetables vallen.
Met de diverse certificaten geeft u een garantie aan uw leveranciers dat uw product voldoet aan hoge eisen op het gebied van duurzaamheid, betrouwbaarheid en hygiëne. Uw product is gegarandeerd schoon, veilig en duurzaam geteeld. Dit betekent risico-reductie voor uw klant.
Bovendien kan uw klant uw bedrijfsprestaties inzien door periodieke overzichten van resultaten (in grafieken), monitoring van vastgelegde data en online beschikbaarheid van de bedrijfsstatus.

Er zijn verschillende niveaus in de certificering:
MPS-Proof: het instap-certificaat
Eisen: MPS-ABC + Betrouwbaarheidsindex, minimaal C score met 40 punten
MPS-Fruit & Vegetables:
Eisen: dezelfde als MPS-Proof maar aangevuld met GlobalG.A.P of MPS-GAP. Dit zijn certificaten die inspelen op specifieke eisen van de retail.

Daarna volgen twee top-certificaten:
MPS-Fruit & Vegetables Vita Certa:
Eisen: MPS-A (hoogste milieucertificering) + Betrouwbaarheidsindex met A-score + GlobalG.A.P. of MPS-GAP.
Vita Certa is een label dat naar de consument gebruikt kan worden. De bedrijven met MPS-Fruit & Vegetables Vita Certa hebben de hoogste scores op het gebied van milieu, betrouwbaarheid en hygiëne.

MPS-Fruit & Vegetables Natural Protected:
Eisen: MPS-A (hoogste milieucertificering) + Betrouwbaarheidsindex met A-score met minimaal 90 punten + GlobalG.A.P. of MPS-GAP.
Ook deze bedrijven behalen de hoogste scores op het gebied van milieu, betrouwbaarheid en hygiëne, maar bieden nog iets extra’s. Vita Certa Natural Protected wordt toegekend aan bedrijven die alleen gewasbeschermingsmiddelen gebruiken die zijn toegelaten in de eco-teelt.