Zoeken  
  Zoeken

 
Nieuws

Door MPS hebben we een efficiencyslag gemaakt
   

Plantenkwekerij Vreugdenhil uit De Lier is al bijna een halve eeuw toonaangevend in de opkweek van plantmateriaal. Intussen is het Pick-&-Joy® concept niet meer weg te denken uit het assortiment van Vreugdenhil. Ooit begonnen met het Pluktomaatje®, nu een volwassen lijn van verse groenten te oogsten van je eigen plant in de vensterbank. John Vreugdenhil ziet het belang van certificering in: “ Het is niet alleen een meerwaarde in relatie tot de handel en retail maar helpt ook ons bedrijfsproces te stroomlijnen.”

John Vreugdenhil heeft een duidelijke mening over certificering van producten in de markt: “we leven in een tijd waarin zowel de handel als de consument om zekerheid vraagt bij producten. We krijgen niet zelden de vraag; is dit product betrouwbaar? ” . Met MPS Fruit & Vegetables kun je niet alleen dat stukje zekerheid leveren het vestigt ook nog eens je naam in de markt.”

“ In feite lever je zekerheid aan de markt want met MPS Fruit & Vegetables. Je laat je niet alleen zien dat je over een GLOBAL GAP certificaat beschikt, je toont eveneens je inspanning dat je de plukgroenten op een verantwoorde manier hebt geteeld. Dat wil zeggen dat Pick-&-Joy® planten milieuvriendelijk worden geteeld. Dit vergt een ragfijn samenspel tussen biologische en milieuvriendelijke gewasbeschermingsmiddelen. Hier is een uitgekiende teeltstrategie voor benodigd. En dat is een bijkomend voordeel van certificering” , vervolgt Vreugdenhil.” Bewust telen vergt een discipline waar de MPS certificering een steun in de rug is. We zijn nu zeer bewust met het teeltproces bezig wat ook leidt tot een efficiencyslag.”

Plantenkwekerij Vreugdenhil is ook deelnemer in de klankbordgroep Fruit & Vegetables die in mei 2014 is opgericht: “ het is van groot belang dat we de keten attenderen op de goede aspecten van dit certificaat.” We kunnen niet alleen meer naamsbekendheid bij de telers bewerkstelligen, we kunnen ook de handel attenderen op de veiligheid van producten die onder dit certificaat verhandeld worden. De markt stelt eisen die horen bij 2014. En als je dan aan alle grote tuincentra in Nederland levert maar ook internationaal gezien, dan is het goed als je onderscheidend vermogen laat zien aan je afnemers. Je moet tonen dat je voorop loopt door in te spelen op bedrijfsvoeringsaspecten waar de markt om vraagt op het gebied van milieuvriendelijkheid en respect voor mens en dier.”

“ Zo zie je allerlei initiatieven ontstaan. Denk hierbij aan de gesprekken die we voeren met Flora Holland over het instellen van een productiecommissie voor eetbare bloemen en planten. John Vreugdenhil is ook blij met de rol van MPS om een kwaliteitsstempel te kunnen laten zien aan de versketen: met MPS is het altijd prettig schakelen, er zijn korte lijnen en een actie levert snel een reactie op. “ We schakelen vaak met Gerrit Jan Vreugdenhil die het Fruit & Vegetables certificaat onder zijn hoede heeft.” Gerrit Jan heeft ons goed geïnformeerd over de rol van certificaten in de sector. Dat is voor ons echt van meerwaarde geweest.”