Zoeken  
  Zoeken

 
Nieuws

Handel ziet plukgroenten als vaste waarde voor tuincentra door zelfkweektrend
   

Overal in het land hebben volkstuincomplexen te maken met wachtlijsten. Zelf groenten en fruit kweken (met of zonder hulp van kinderen) is “hot”. Tuincentra zijn er als de kippen bij om deze trend te vertalen naar hun eigen winkelformule. Het thema “Eten uit eigen tuin” begint een vaste plaats te krijgen in hun assortiment en wordt steeds verder uitgebreid. Zelf kweken is hiermee een prima aanvulling op kant-en-klaar oplossingen en direct eten .

Waterdrinker: “We zien bij de meeste tuincentra al een aparte afdeling voor deze productgroep, dit is een combinatie tussen accessoires (kweekkasjes etc.) en groen. Bij de tuincentra ketens wordt er minimaal 1x per jaar een folder aan dit thema gewijd en worden zoveel mogelijk producten uitgelicht. We verwachten dat de afdelingen alleen maar professioneler worden met een vast omkaderd assortiment en een jaarplanning.”

Royal Lemkes: “ Wat betreft de markt voor eetbare planten: wij zien de trend “grow your own” ook. Daarbij valt op dat met name jongeren ook geïnteresseerd zijn in de herkomst en het verhaal achter de plant, en daarbij ook letten op duurzaamheid.”