Zoeken  
  Zoeken

 
Nieuws

Voedselvertrouwen daalt plantenverkoop stijgt
   

Voedselvertrouwen en kansen voor eetbare agrarische producten hebben een merkwaardige relatie. Vervuilde zalm, illegaal paardenvlees en eeuwig houdbare hamburgers, kunnen we nog een dag de krant openslaan zonder berichten over voedsel die ons als consument de wenkbrauwen doet fronsen? Tegelijkertijd biedt deze tendens kansen voor “nieuwe” agrarische producten zoals eetbare planten. Denk hier bijvoorbeeld aan pluktomaatjes.

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard is een aloud spreekwoord en is maar wat actueel dezer dagen. Ik denk in dit opzicht aan voedselvertrouwen of eigenlijk in toenemende mate het ontbreken daarvan. Eigenlijk is vertrouwen een kwetsbaar begrip geworden in de maatschappij en heeft dus invloed op de gehele agrarische keten.
MPS werkt met onze labels aan professionaliseringstools voor onze klanten in de voedselketen.
Transparantie en informatie zijn het fundament onder een agrarisch bedrijf.
En nu heb ik direct de rode draad van deze nieuwsbrief te pakken transparantie en informatie als pijlers van het vertrouwen.

Met MPS-Proof, MPS Fruit & Vegetables, MPS Fruit & Vegetables VitaCerta en MPS Fruit & Vegetables Natural Protected bieden we een pallet aan labels waar u verder mee kunt bij uw klanten. Of het nu gaat om het leveren van informatie of door een inkijkje te geven in uw bedrijf.
Het draait om transparantie in gang gezet door een behaald certificaat. Op deze manier staan we aan de basis in de keten om vertrouwen te winnen.

Namens het gehele MPS team hopen wij met u samen te kunnen werken aan de pijlers van vertrouwen in de sector namelijk transparantie en informatie.

Een goede zomerperiode toegewenst en veel leesgenoegen,
 

Gerrit Jan Vreugdenhil
Marktmanager MPS Fruit & Vegetables