Zoeken  
  Zoeken

 
Nieuws

Sla-op-pot van Bunnik Plants Vita Certa Natural Protected
   

Sinds het voorjaar 2011 is de behoefte aan aantoonbaar veilige groenten en fruit enorm toegenomen. MPS merkt dat in de groei van het aantal bedrijven dat producten laat certificeren voor Vita Certa, het A-label van MPS-Fruit & Vegetables. Het bedrijf Bunnik Plants uit Bleiswijk haalde aan het begin van dit jaar het label Vita Certa met hun Salafresh (sla-op-pot). Maar zij gingen nog een stap verder en op 15 juni hebben Theo de Groot en Gerrit Vreugdenhil het certificaat Vita Certa Natural Protected mogen uitreiken aan Fred Bunnik (directeur) en Erik van de Helm (hoofd Teelt).

Bunnik Plants
Bunnik Plants is vooral bekend als toonaangevende potplantenkwekerij, maar houdt zich sinds enige tijd ook bezig met de teelt van sla-op-pot. En met succes! Het concept Salafresh belooft een baanbrekend product te worden voor de “convenience markt”. Salafresh is een product voor in het keukenraam, waar de consument twee weken lang elke dag vers en gezond plezier aan moet beleven. Met Salafresh heb je als het ware een tuintje in je keuken! Het is inmiddels te koop bij de Intratuin en zo heeft de consument Salafresh binnen handbereik.
Naast Vita Certa Natural Protected zijn zij ook Skal gecertificeerd, het keurmerk wat de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument.

Vita Certa Natural Protected
Het label Vita Certa Natural Protected wordt toegekend aan bedrijven die in MPS-Fruit & Vegetables de hoogste score behalen op het gebied van duurzaamheid, betrouwbaarheid, hygiëne en transparantie. Daarnaast passen deze bedrijven bij de bestrijding van ziekten en plagen uitsluitend middelen toe die zijn toegelaten in ECO-teelten en organische teelten.
Het thema duurzaamheid wordt ingevuld door middel het milieucertificaat MPS-ABC. Voor een optimale betrouwbaarheid is de Betrouwbaarheid Index ontwikkeld, die informatie geeft over werkzame stoffen, mrl’s etc. De eisen van GlobalGap zorgen ervoor dat het product letterlijk en figuurlijk schoon is. De scores op deze thema’s zijn elk moment opvraagbaar via internet. Hierdoor weet de klant precies hoe een bedrijf ervoor staat en krijgt hij optimale transparantie.
Bedrijven die voor het predikaat Natural Protected in aanmerking willen komen, krijgen meer monsters gedurende de teelt en oogstperiode. Hiermee garandeert MPS dat alle producten aan de eisen van Vita Certa Natural Protected voldoen.