Zoeken  
  Zoeken

 
Nieuws

Bunnik kiest voor Vita Certa
Bunnik kiest voor Vita Certa    

Bunnik Plants is vooral bekend als potplantenkwekerij, maar houdt zich sinds enige tijd ook bezig met de teelt van sla-op-pot. En met succes! Het concept Salafresh belooft een baanbrekend product te worden voor de “convenience markt”. Tijdens de Fruit Logistica in Berlijn ontving Fred Bunnik, directeur van Bunnik Plants, het certificaat Vita Certa (triple-A label van MPS-Fruit & Vegetables).

Fred Bunnik: “Wij signaleren een groeiende behoefte naar “schone” producten. Daarom zijn wij gestart met het project “Salafresh”. Onder supervisie van Eric v.d. Helm (hoofd Teelt Bunnik Plants) is het project gestart met de Salanova selectie van Rijk Zwaan.

Ook Gerrit Jan Vreugdenhil van MPS is vanaf het begin betrokken geweest. We hebben samen besloten om voor Vita Certa te gaan. Tijdens het certificeringtraject hadden we wel de indruk dat we de lat voor onszelf hoog hadden gelegd. Maar dat is ook goed, want als je een volledig nieuw concept succesvol in de markt wilt zetten, dan moet het thema voedselveiligheid in al haar facetten gewaarborgd worden. Dat is de enige manier om het project te doen slagen".

Meer informatie over Vita Certa
Lees het volledige persbericht