Zoeken  
  Zoeken

 
Nieuws

Burgemeester Van der Tak prijst Prominent om innovatiekracht en durf
   

Donderdag 30 juni heeft de voltallige Telersvereniging Prominent een mijlpaal bereikt.
De hele groep heeft het certificaat MPS-Fruit & Vegetables of Vita Certa behaald (de variant voor wie op alle thema’s de hoogste score heeft).

Het certificaat MPS-Fruit & Vegetables is gericht op het borgen van duurzaamheid, betrouwbaarheid, transparantie en hygiëne. Na de speeches van MPS-directeur Th. de Groot en Prominent-directeur Arne van Aalst werd het woord gegeven aan Burgemeester Dhr. Van der Tak, burgemeester van de Gemeente Westland. In zijn speech benadrukte de burgemeester dat het vraagstuk van voedselveiligheid de komende jaren alleen nog maar urgenter wordt en dat MPS-Fruit & Vegetables hierop hét antwoord is. Hij roemde de leden van Prominent om hun voortrekkersrol en durf en noemde hen “gele truidragers op de Champs Elysées in Parijs”. Verder onderstreepte Van der Tak dat een optimale borging van bedrijfsprocessen en transparantie essentieel zijn voor het vertrouwen van de consument. Dit vertrouwen is cruciaal voor het bestaansrecht van de sector. Er ligt nog een enorme uitdaging om de 800 miljoen Europese consumenten te overtuigen van de veilige Nederlandse groenten- en fruitproducten. Prominent is hier vorige week al mee begonnen in de vorm van hun Duitse promotietoer. Van der Tak complimenteerde de Telersvereniging met dit geweldige, eigen initiatief en gaf aan na te willen denken over een gezamenlijk vervolg. Tot slot ontvingen alle bedrijven hun certificaten. Het bedrijf Rimato ontving 2 certificaten. Dit bedrijf heeft 2 lokaties die beide gecertificeerd zijn voor het top-label Vita Certa.

lees het volledige persbericht

Dhr.  R. van der Knaap van Kwekerij Rimato ontvangt zijn twee certificaten uit handen van Dhr. Th. de Groot (links op foto) en Dhr. Van der Tak (rechts op foto)

Groepsfoto certificaathouders Prominent Telersvereniging